Kontakta oss

Vad kul att du hittat hit - har du någon fundering? Kontakta oss gärna så återkommer vi så snart som möjligt!

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Resan är inte linjär

Resan är inte linjär

Resan från fyrkantig till rund är inte linjär. De gamla förändringsverktygen kommer inte att räcka. De är gjorda för att fila på och förbättra den fyrkantiga organisationen.

---

Alla som har arbetat med utveckling vet att det inte handlar om en linjär process. Istället handlar det om en process som går upp och ner och ibland tar några steg tillbaka för att sen gå framåt igen. I den snabbrörliga världen kan vi inte göra detaljerade projektplaner som vi tror att vi ska gå i mål med om tre år utan att det sker några förändringar på vägen. Verkligheten kommer att göra sig påmind och planerna kommer att omkullkastas. När vi arbetar på detta sätt krävs mycket tid och energi för omställning. Tid som vi behöver lägga på annat, som att skapa värde för de vi finns till för.

Att leda verksamheter idag innebär snarare att ha en tydlig riktning och därefter ge sig ut på en utforskande resa. En utforskande resa drivs av nyfikenhet och hypoteser, snarare än färdiga svar och aktivitetslistor. Verklig utveckling i verkliga organisationer sker genom att resultatfokuserat testa och utforska tillsammans. Detta arbetssätt blir roligare och möjliggör dessutom både ökad insikt och lärande i den egna utvecklingsprocessen och en större förmåga att verka i en kontext som ständigt förändras. Snabbrörligheten ökar och förmågan att leda i förändring blir större.

I nästa artikel utvecklar vi vad transformationen från fyrkantig till rund egentligen innebär.