Kontakta oss

Vad kul att du hittat hit - har du någon fundering? Kontakta oss gärna så återkommer vi så snart som möjligt!

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

En ledningsgrupp varje dag

Är ni en ledningsgrupp varje dag?

Att vara en ledningsgrupp varje dag är något unikt och faktiskt få förunnat. Ett team med energi och gemensam riktning, som tar ansvar för och utvecklar helheten. Ett team som inte bara existerar på de gemensamma mötena utan som är ett team varje dag, hela tiden, oberoende av tid och rum. Ni ser sammanhanget och känner stödet från varandra varje dag. Vill ni vara ett team som enas om riktning, sätter utvecklingsagendan och tillsammans får det gjort i vardagen? Då är vår ledningsgruppsutveckling något för er.

Haltande ledningsgrupper

Vi möter ofta ledningsgrupper med höga ambitioner men som samtidigt är haltande. Alla jobbar hårt men framdriften uteblir. Strategidagarna är bra, men när planerna möter den operativa vardagen blir de ett minne blott. Initiativ för att utveckla själva gruppen görs – lära känna varandra, personlighetsprofiler och verktyg för att förbättra kommunikationen. Det känns bra, men så fort den skarpa frågan landar på bordet faller gruppen sönder i sina beståndsdelar. Era möten tappar energi och utvecklingen rinner ut i sanden.

Det sker en separering

Grundproblematiken är att det finns en separation mellan ledningsgruppens inre liv och dess yttre verklighet och utmaningar. Och traditionellt har även konsulter varit inriktade på det ena eller andra. Yttre strategikonsulter som tar fram fina planer eller de som är inriktade på att lära känna varandra och att få ihop gruppen. Vi behöver göra både och, här och nu. Inte separerat.

Det unika med vår ledningsgruppsutveckling är att vi integrerar ledningsgruppens yttre och inre utveckling. Det gör att vi mycket snabbare bryter igenom – skapar resultat och framdrift, samtidigt som gruppen utvecklas momentant. Det är just denna feedback vi får från våra kunder:

BabyBjörn AB

”Det har blivit så otroligt bra. Tänk att vi kunde nå så här långt på den här korta tiden. Det blir resultat. Organisationsutvecklingen landar in på individnivån. Det känns verkligen att det är en väldesignad process”

Stina Westerstad, VD


Karlskrona kommun

”Vi tar med oss i huvudsak två delar i den resa vi gjort tillsammans: dels såklart fyrfältaren som är ett utmärkt sätt att visualisera vilken typ av förändringsresa som kommer att krävas av oss, men framför allt tar vi med oss nyfikenheten i att våga prova nytt, att ställa upp små hypoteser, testa och utvärdera tillsammans med ett strukturerat sätt. Det är en mycket värdefull process, som många bör ta till sig i sina organisationer”

Per Gjörloff, Förvaltningschef

Modern ledningsgruppsutveckling

Vi erbjuder en modern ledningsgruppsutveckling, vilket för oss innebär att den är:

  • Resultatdriven
  • Förenar ingenjörskunskapen med beteendevetenskapen
  • Utforskande – med fokus på att agera och testa
  • Systematisk och kopplad till vardagen

Forskningen är tydlig med att all utveckling behöver vara resultatdriven. Bra förändringar börjar med resultat, inte tvärt om. Därför startar vi ledningsgruppsutvecklingen med att ni sätter ett extraordinärt resultat som ni vill uppnå.

Därefter har vi en metodik som förenar ingenjörskonsten (designkunskap) med beteendevetenskapen (processförmåga) – där ni utvecklar yttre struktur och inre kultur, hand i hand. Ni genomför ett gemensamt utvecklingsarbete samtidigt som ni tränas i en resultatorienterad utvecklingsmetodik som kommer att hjälpa er i alla framtida utvecklingsprocesser.

Vi lägger 20% av tiden på att designa och 80% av tiden på att testa nytt och agera i vardagen. Inte tvärt om. Det gör att ni snabbt får framdrift, resultat och att ni via nya insikter får ökad precision i utvecklingsarbetet.

Vår metodik för ledningsgruppsutveckling är systematisk och direkt kopplad till vardagen. Vi bygger en stödstruktur som gör att både ledarna och gruppen blir framgångsrika i sina ledningsuppdrag.

Låter det intressant

Hör av dig till Zara eller Janne – så berättar vi gärna mer.